Η συνταγή για αυτή την πίτα είναι πολύ εύκολη.
Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι έχει στην γέμιση πολλά κρεμμύδια.Λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε :
2 φύλλα ζύμη χωριάτικου φύλλου που ή το φτιάχνουμε ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το έτοιμο που κυκλοφορεί στα σουπερ μαρκετ.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ
3-4 κούπες αλέυρι για ολες τις χρήσεις
1/4 κούπασ ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. γλ. ξύδι
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
λάδι για το άλειμα
και νισεστέ ή αλέυρι εάν δεν έχουμε για το άνοιγμα του φύλλου μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 με 1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι (να το προτιμάτε)
1 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
250 γρ φέτα
3 μεγάλα ξερά κρεμύδια
λίγο αλατάκι γιατί βάζουμε και την φέτα
και λίγο πιπεράκι.
1 φλυτάνι ελαιόλαδο
ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ: Για να φτιάξουμε την ζύμη μας ρίχνουμε πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μπώλ του μίξερ μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.Μετά ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να αρχίζει να γίνεται ζυμαράκι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Εάν χρειαστεί ρίχνουμε ακόμη λίγο αλευράκι.Μοιράζουμε την ζύμη μας σε δυο μέρη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.
Η ΓΈΜΙΣΗ: Αφού καθαρίσουμε καλά καλά και πλένουμε το σπανάκι μας το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μία μεγάλη λεκανίτσα.Πλένουμε τον άνηθο .τον ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε και αυτόν στο σπανάκι.Καθαρίσουμε τα κρεμμύδια μας και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε και αυτά στο σπανάκι.Σέ ένα άλλο μπώλ χτυπάμε τα αυγά ,θρίβουμε την φέτα ,βάζουμε το αλατάκι .το πιπεράκι και το ελαιόλαδό μας και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο σπανάκι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Ανοίγουμε το ένα κομάτι από το ζυμαράκι μας εάν έχετε με ψιλό πλάστη θα ανοίξει πολύ όμορφα.Το απλώνουμε στο ταψάκι μας αφού το λαδώσουμε και από πάνω ρίχνουμε την γέμισή μας.Ανοίγουμε με τον ίδο τρόπο και το δεύτερο ζυμαράκι μας και το βάζουμε πάνω από το σπανάκι.Το ζαρώνουμε στην επιφάνεια και γίνεται όπως και στην φωτογραφία. Αλείφουμε την πίτα μας με λαδάκι την τρυπάμε που και που με ένα πηρουνάκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο) για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Είναι πολύ νόστιμη και ωφέλιμη για τα παιδιά .
2 σχόλια:
To κρεμμύδι νομίζω ότι του δίνει πρόσθετη νοστιμιά!!! Είναι υπέροχη πίτα!!
φιλιά
Η αλήθεια είναι ότι της δίνει που και που μία γλυκάδα.
Πραγματικά όμως είναι πολύ νόστιμη.
Δημοσίευση σχολίου