Παίρνουμε τρυφερά μπρόκολα όχι μεγάλα και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι.Προσέχουμε να μην παραψηθούν .Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να ρίξουμε την σως.
Βάζουμε ένα κεσεδάκι γιούρτι στραγγιστό στο multi με μια σκελίδα σκόρδο μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο ένα κουταλάκι ξύδι λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ομοιόμορφη σως.
Ρίχνουμε την σως πάνω στα μπρόκολα και "καλή μας όρεξη"!!!
4 σχόλια:
Εύκολο και νόστιμο!!
Μπροκολάκι (που να "κρατάει" όπως πολύ σωστά λες) με μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού είναι σούπερ!!
Το μπρόκολο είναι από τα αγαπημένα μου.Φαίνεται πολύ λαχταριστό με την σως.
Οι συνταγές σου είναι όλες υπέροχες.
Καλο απόγευμα
@ΕΛΕΝΑ:
Καλημέρα Ελενα.Πραγματι το μπρόκολο δεν πρέπει να είναι παραψημένο γιατί χάνει και βιταμίνες και "εμφάνιση".Είανι πραγματικά ένα πολύ δροσερό μεζεδάκι.Εάν σου αρέσει το καρύδι μπορείς να θρυματίσεις λίγο με την χούφτα σου και να το ρίξεις από πάνω.Το κάνει ιδιαίτερα γευστικό.
@lila:
Είναι και από τα δικά μου αγαπημένα λαχανικά και προσπαθώ να βρίσκω διάφορους τρόπους μαγειρέματος.Χάρηκα πολύ για την επίσκεψη και ελπίζω να τα λέμε συχνά.
Προσπαθώ οι συνταγές να είναι όσο το δυνατόν πιό ελαφριές είτε όσον αφορά τα υλικά ή τον τρόπο παρασκευής(βλέπεις πρέπει να σκέφτομαι κα την πολύ καλή μου φίλη την Πουαντερί).
Φιλάκια και καλώς όρισες στο φτωχικό μου.
Δημοσίευση σχολίου