Τώρα που τα πορτοκάλια είναι στην εποχή τους, πάμε να φτιάξουμε μία νόστιμη πορτοκαλόπιτα, που σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους...
Υλικα:
Υλικα:
- 3 πορτοκάλια μεγάλα (μερλιν)
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο αλεσμένο στο μούλτι πολύ καλά
- 1 φλ. ζάχαρη (εάν τα πορτοκάλια μας δεν είναι γλυκά βάζουμε λίγη παραπάνω ή μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με 1/2 φλ μέλι.
Σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- φλούδες ενός πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια μας βγάζουμε με προσοχή όλα τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 180°C βαθμούς για περίπου μία ώρα. Καλό είναι να κάνουμε την δοκιμή με ένα μαχαιράκι για να δούμε εάν έχει ψηθεί η πίτα μας.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.
Πολύ αρωματικό και νόστιμο το γλυκάκι σου! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πορτοκαλόπιτες δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό, και δικό μας αγαπημένο γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα εύχομαι!
ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ!!!
Οντως είναι υπέροχο γλυκάκι, έχω παρόμοια συνταγή, μόνο που βάζεις και λίγο χυμό πορτοκαλιού στο σιρόπι !!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλοφάγωτο !!!
καλή βδομάδα και φιλια
Αρωματικότατη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχεις!
Πρέπει να μυρίζει απίστευτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες..
Αχ και βαχ! Εμένα δώσε μου γλυκό και πάρε μου την ψυχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο γενικά και ευωδιαστό!!!!
Λες αντί για σιρόπι να ρίξουμε σοκολατένια σός????
:-))))))
Σλουρπ!!!!
λατρευω την πορτοκαλοπιτα, αρκει να ειναι ελαφρα σιροπιασμενη
ΑπάντησηΔιαγραφήπερι ορεξεως....
Γειά σου! Σε είδα στο μπλογ μου κα και χάρηκα πάρα πολύ, μία καινούργια φίλη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβαζα ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ;;; Χρόνια που περίμενα τόσο έυκολή συνταγή!
Και πως ήταν το άλλο που μου άρεσε... μμμμμμ, Α! Μπουγάτσα;
Φιλιά πολλά από Ισπανία!
τρελλαινομαι για πορτοκαλοπιτα...την εφτιαξα ουκ ολιγες φορες φετος...μονο που αντι για αμυγδαλο ριχνω μέσα μισο κιλό φύλλο κρουστας σε κομματακια...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://cookthebook.blogspot.com/2008/10/blog-post_12.html