Υλικά
1 ποτήρι τραχανά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ½ ποτήρι νερό
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
ψωμί χωριάτικο κομμένο σε κυβάκια
βούτυρο
Βράζουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα με το νερό και το βούτυρο. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά και το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλουμε, ανακατεύοντας πάντα καλά. Και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μία πηχτή σούπα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα ψωμάκια μας για να τα τηγανίσουμε.
Όταν ψηθεί η σούπα μας την σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα τηγανισμένα μας ψωμάκια.
Κλασικός τραχανάς ΠΑΝΤΑ επίκαιρος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά χειμώνα ακόμα καλύτερος!! Θα μου πείς βέβαια, ποιόν χειμώνα με τόση ζέστη που κάνει!
Καλό Βράδυ!!
:-)
Καλησπερα.. εγω δεν χρησιμοποιω γαλα, αλλα φαινεται ενδιαφερουσα κι η δικη σου εκτελεση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΟΥΠΙΤΣΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!