Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ















ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
1 ΚΟΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΈΝΟ ΣΤΟ ΤΡΊΦΤΗ (ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ)
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ
ΛΙΓΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ σε σκόνη (προαιρετικά)
Λίγο μπούκοβο για τους τολμηρούς.

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε από το βράδυ σε ένα σκεύος (τάπερ,μπολ κλπ) με το λάδι το κρασί το αλάτι την μουστάρδα,το σκόρδο ολοκληρο (το μπούκοβο για όσους το θέλουν πικάντικο-καυτερό), το μέλι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πανε τα υλικά σε όλο το κοτόπουλο.Τα αφήνουμε όλη νύχτα σκεπασμένα στο ψυγείο μας.
Βάζουμε στην φωτιά ένα πλατύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ που είχαμε στο ψυγείο αφαιρόντας μόνο τη σκελίδα του σκόρδου και το αφήνουμε να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές.Ρίχνουμε τα μανιτάρια ολόκληρα τις χρωματιστές πιπεριές μας και το τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη στο τέλος το νεράκι.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 - 15 λεπτά ανάλογα πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια μας του κοτόπουλου και στο τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο καρότο.
Το αφήνουμε να ψηθεί ακόμη λίγο προσέχοντας πάντα να μην στεγνώσει και το σερβίρουμε με ρυζάκι.
Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ.

11 σχόλια:

  1. Νοστιμο μου φαινεται!
    Δεν σε προλαβα σημερα και εβαλα γιγαντες στο φουρνο με μπριζολες χοιρινες, αλλά το κοτοπουλο μας αρεσει πολυ και θα το φτιαξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΟΥΑΝΤΕΡΙ:
    Καλημέρα καλημέρα !!
    Δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις με τα σχόλια σου.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aααααα, δεν σε προλαβαίνω στα μαγειρέματα χα χα χα!!!
    Μ' άρεσε πολύ η μαρινάδα σου.
    Στο μπούκοβο λέω ναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνταγή με χρώματα κι αρώματα Χρυσούλα.Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο το κοτοπουλάκι σου.Και με ρυζάκι το προτιμώ κι εγώ.
    Μπράβο,γεια στα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελπίζω να βάζεις ελληνικό μέλι. Πάντος πρέπει να είναι πεντανόστημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΑ:
    Σου αρέσουν τα πικάντικα από ότι κατάλαβα ε?Αφού αντέχεις μπράβο σου.Βεβαια μπορείς να το κάνεις και με κάρυ παραλείποντας την μουστάρδα και το μπούκοβο.Του δίνει και ωραίο χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @lila:
    Είναι πράγματι ιδιαίτερα νίστιμο το φαγάκι αυτό.Μιά δοκιμή βέβαια θα σε πείσει καλύτερα.
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @b. kalamiotis :
    Πάντα ελληνικό και μάλιστα ντόπιο.Από την μελισσοκομική δωδεκανήσου.Δεν προλαβαίνω να αγοράζω μέλι για το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ νόστιμο φαίνεται! Θα επιχειρήσω να το φτιάξω σύντομα!

    P.S.:Ενδιαφέρον (και χρήσιμο!) blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ νόστιμο μου φαίνεται!
    Θα το φτιάξω την βδομάδα που μας έρχεται και θα σου πω σχόλια δικά μου και των παιδιών μου...
    φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή