Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Μακαρόνια - Ταλιατέλες με σολομό






Υλικά : 1 πακέτο ταλιατέλες
             1 συσκευασία καπνιστό σολομό
             1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             1 κρέμα γάλακτος 250γρ
             1 ποτηράκι του κρασιού  κονιάκ
             μαϊντανό,αλάτι ,πιπέρι
              παρμεζάνα τριμμένη


Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τι συσκευασίας.Τι σουρώνουμε , αν θέλουμε τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο  και τι ανακατεύουμε ελαγφρά. Παράλληλα όση ώρα βράζουμε τα μακαρόνια ,  μπορούμε να ετοιμάσουμε και την σάλτσα μας.Τοποθετούμε την κατσαρόλα για την σάλτσα στην φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.Μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά.Προσοχή  δεν πρέπει να το αφήσουμε πολύ και μαυρίσει.Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και τον σολομό μας τον οποίο έχουμε κόψει σε κύβους και τον αφήνουμε να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας τον συνέχεια. Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε και το κονιάκ μας με ιδιαίτερη προσοχή.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ελαφρά και μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα μας από πάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυράκι.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ



Υλικά: 1 κιλό κρέας(εγώ προτιμώ μπουτάκι)
            2 κούπες πλιγούρι
            1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
            2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
            1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
            1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
            1 ξυλάκι κανέλα
            1 κούπα ελαιόλαδο
             αλάτι πιπέρι και κύμινο
             1 κύβο knorr ή maggie

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κρέας μας,το οποίο έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε μεγάλα κομμάτια.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο.Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε και το κρέας μας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ανακατεύοντας το με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα μας και το αφήνουμε  για λίγο να βράσει.Προσθέτουμε τις ντομάτες μας  , τον πελτέ μας , δύο κούπες νερό ,το ξύλο κανέλας το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις και το πόσο πικάντικο ή μη θέλουμε το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά .Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για περίπου  μισή ώρα.Παίρνουμε ένα ταψάκι πυρέξ , ρίχνουμε μέσα το κρέας  και το ζωμό από την κατσαρόλα μας . Προσθέτουμε  το πλιγούρι μας και μία με δύο ( ανάλογα με το πόσο ζουμάκι έχει το κρέας μας )κούπες  ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει  τον κύβο μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.Σερβίρουμε με τριμμένο κατσικίσιο τυράκι ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει.