Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Εύκολοι λουκουμάδες με γιαούρτι αντί μαγιά


Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι κανονικό (όχι 0%)
1/2 ποτηράκι του κρασιού (μικρό) λάδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά ολόκληρα με το ασπράδι τους
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

άσπρο λάδι για το τηγάνισμα
 Για το πασπάλισμα
καρύδια τριμμένα και κανέλα για το πασπάλισμα

Πως τους φτιάχνουμε; Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί  και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα μας για περίπου μισή ώρα  σκεπασμένο με μεμβράνη .
Σε ένα βαθύ τηγάνι  η μία κατσαρόλα μικρή βάζουμε το λάδι μας για να κάψει. Όταν το λάδι είναι έτοιμο με ένα μικρό κουταλάκι  ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι σε μία πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Μετά τους τοποθετούμε σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε από πάνω τριμμένο καρύδι , κανέλλα ,μέλι  ή εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε νουτέλα και τριμμένη καρύδα.
Τα παιδιά ξετρελαίνονται με την δεύτερη εκδοχή σερβιρίσματος.
Εάν σας περισσέψει μείγμα μπορείτε να το φυλάξετε σκεπασμένο στο ψυγείο και να τηγανίσετε  και την επόμενη μέρα.