Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΊΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΆ






Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα
8 αυγά
2 φλυτζ. τσαγιού τραχανά
1/2 κιλού φέτα
αλάτι πιπέρι και βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα κρούστας

Σε μία βαθιά λεκανίτσα σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σαν να κάναμε ομελέτα . Ρίχνουμε μετά την φέτα μας αφού την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι ,προσθέτουμε τον τραχανά .το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.Βάζουμε κατά μήκος του φύλου  λίγο από το μείγμα μας και τυλίγουμε σε ρολό.Τοποθετούμε το ρολό μας σε ένα καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλα μας. Όταν το ταψί μας γεμίσει τότε αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας μας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου για 1 ώρα.