Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
250-300 γραμ. πράσινες  και μαυρες ελιές  χωρίς κουκούτσι κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι  και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτποντας λίγο λίγο το αλέυρι μας μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη  μαλακιά και αφράτη.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατέυουμε τις ελιές μας με το κρεμμύδι , την ρίγανη  και το πιπεράκι .
Πέρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκια  βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από την γέμισή μας και το κλείνουμε σαν τυροπιτάκι.
Τα  ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.