Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

Τώρα πιά που η νοικοκυρά πρέπει να κάνει όσο μαγαλύτερη οικονομία μπορεί στο σπίτι είναι καιρός να θυμηθούμε τα κόλπα που έκανα οι γιαγιάδες μας για να μας φτιάχνουν λιχουδιές με ότι περισεύματα είχαν στο σπίτι...
Επίσης θα ήθελα να σας πώ και κάτι άλλο.Δεν θεωρώ ότι οι συνταγές είναι ιδιοκτησία μου ,αλλα ούτε θα πρέπει να νομίζουν ορισμένοι ότι είναι και οι μοναδικοί που γνωρίζουν τον τρόπο παρασκευής ενός φαγητού ή γλυκού.Ολοι κάπου έχουμε ακούσει ή δει ή δοκιμάσει κάποια συνταγή .Εγώ απλώς θέλω μέσα πό τις αναρτήσεις μου να μοιραστώ μαζί σας κα΄ποια πράγματα που μαγείρεψα και μου άρεσαν.Δεν είπα πο΄τε πώς οι συνταγές που σα γράφω εί΄ναι "δικές μου".
Λοιπόν δεν νομίζω πως υπάρχει σπίτι που να μην έχει λίγο χθεσινό ψωμάκι στο ντουλάπι του.
Τα υλικά που θα χρειστούμε είναι.
Ψωμάκι τουλάχιστον μίας μέρας πρίν κομένο σε φετούλες
1 αυγό
Τυρί τριμμένο αλμυρούτσικο
Ενα φλυτζανάκι του καφέ γάλα
Λίγο πιπεράκι
Ελαιόλαδο

Σε ένα βαθύ και πλατύ μπώλ κτυπάμε τα αυγά με το τυρί το γάλα ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο και το πιπεράκι.Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα πυχτός χυλός .
Βουτάμε τις φέτες το ψωμί μία μία στο μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο τεφάλ τηγάνι .Μόλις ροδίσει η μία πλευρά γυρνάμε με ρποσοχή την φετούλα από την άλλη και την αφήνουμε να ψηθεί.Τις βάζουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε στα παιδιά ζεστές.
Ελπίζω να σας αρέσουν.