Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ (ΨΕΥΤΙΚΗ)


3 ΠΑΤΑΤΕΣ
4-5 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2-3 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
200-300 ΓΡΑΜ ΦΕΤΑ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΝΑ ΦΛYΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φετούλες και τις τηγανίζουμε στην φρυτέζα.Εάν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις βάλουμε στον φούρνο στην λαδόκολα και να τις κάνουμε όπως στην συνταγή που γράφω σε προηγούμενο πόστ.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στην συνέχεια ρίχνουμε το πράσο και τα κρεμυδάκια μέχρι να μαραθούν.Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
Στο ίδιο τηγάνι στρώνουμε μία σειρά πατάτες ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια το πράσο και τα κρεμυδάκια.Θρίβουμε από πάνω την φέτα βάζουμε και την ντοματούλα ψιλοκομμένη σε κυβάκια τον φρέσκο δυόσμο πιπεράκι.Αλάτι βάζουμε πολύ λίγο γιατί με την φέτα γίνεται αλμυρή.Κτυπάμε τα αυγά με λίγοα γάλα και το ρίχνουμε από πάνω.Στρώνουμε από πάνω τις υπ'ολοιπες πατάτες και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.Μετά από 10 λεπτά περίπου γυρίζουμε την "ομελέτα" με την βοήθεια ενός πιάτου τα πάνω κάτω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά.Είναι πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο .Το λέω ψεύτικο γιατί κανονικά θέλει λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες αλλα εγώ τα έχω αντικαταστήσει με μανιτάρια. Σήμερα ήταν μια πολύ καλή λύση για μεσημεριανό που ήμουν αμαγείρευτη...

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΥΡΟΠΙΤΑ



1ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

2 ΑΥΓΑ

ΦΕΤΑ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ


Ανοίγουμε το φυλλο της σφολιάτας σε ενα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδοκολλα και το αλείφουμε γύρω γύρω στις ακρες με αραιωμένο εβαπορέ.Διπλώνουμε τις άκρες όπως στην φωτογραφία μας και θρίβουμε την φέτα μας στο μέρος που περικλείεται από αυτές.Στην συνέχεια κτυπάμε τα αυγά και τα ριχνουμε απο πάνω.Πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι αλείφουμε τις άκρες με το υπόλοιπο αραιωμένο εβαπορέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερόθερμο μέχρι να ροδίσει .Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.