Τρίτη 12 Μαΐου 2009

CHEESECAKE

Υλικα
2 πακέτα πτι μπερ
500 γρ τυρί ΦΙΑΛΔΕΛΦΕΙΑ
250 ΓΡ ζαχαρη
250 γρ κρέμα φάλακτος/
125 γρ βούτυρο γάλακτος.

Σπάμε τα μπισκότα ( τα διαλύουμε τελείως δηλαδή) σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τα μπισκότα σε όλη την βα΄ση του ταψιούμα και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Σε ένα μπώλ κτυπάμε με το μίξερ το τυρί μεχρι να μαλακώσει σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την ζάχαρη .Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να αφομοιωθεί η ζάχαρη με το τυρί και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το κτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι που η κρέμα μας να αρχίσει να δένει.
Μπορούμε να απλώσουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα μας (αφού κρυώσουν)
και να βάλουμε από πάνω μαρμελάδα ή γλυκό σταφύλι ή φρούτα με λίγο σιρόπι.Εγώ πάντως επειδή τα παιδιά δεν τρώνε την μαρμελάδα φύλαξα λίγα από τα μπισκότα που είχα στο ταψάκι με τον βούτυρο και έριξα πάνω από την κρέμα.
Εκτός από το ταψάκι γίνεται πολύ όμορφο και σε ατομικά μπολάκια.

Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ




ΥΛΙΚΑ:
Χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια όπως αυτά για κοντοσουβλι
4 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια ξερά
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
1 ντομάτα σε φέτες
αλάτι πιπέρι κύμινο

Ανοίγουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο.Βάζουμε το κρέας στο κέντρο του το έχουμε πασπαλίσει με όλα τα μπαχαρικά και ρίχνουμε από πάνω ΄τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τέλος την ντομάτα σε φέτες.
Φροντίζουμε να δέσουμε τις άκρες της λαδόκολλας φτιάχνοντας ένα μεγάλο πουγκί με όλα μας τα υλικά καλά κλεισμένα μέσα και το βάζουμε με ένα ταψάκι στο φούρνο.Το ψήνουμε για 2 με 3 ώρες (ανάλογα το μέγεθος από τα κομμάτια του κρέατος) στους 230 βαθμούς Κελσίου .
Εάν θέλουμε βάζουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο μαζί με το κρέας για μυρωδιά.
Γίνεται πολύ νόστιμο και ζουμερό.