Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!!!!!



ΥΛΙΚΑ

4 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ
ΜΕΛΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ

1 ΒΙΤΑΜ
4 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΑΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα το κονιάκ τις βανίλιες και τα αυγά .Δουλεύουμε ακόμη για μερικά λεπτά το μίγμα και στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μας.Εάν ΄μπορείτε δουλέψετε το αλέυρι με το σύρμα στο χέρι και όχι στο μίξερ για να γίνει πιό αφράτο.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ορθογώνιο ή στρογγυλό και βάζουμε λαδόκολλα.Ραντίζουμε (ρίχνουμε) στην λαδόκολλα πάνω το μέλι και την κανέλα έτσι ώστε να καλύψει όλη την βάση και εάν θέλουμε και μισό φλυτζάνι ζάχαρη.Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα κόβουμε σε κομμάτια και τα απλώνουμε σε όλη την βάση του ταψιού.Ρίχνουμε το μίγμα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αερόθερμο για περίπου 45 -60 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το τοποθετούμε σε μια βάση ανάλογη του ταψιού με τον πάτο προς τα πάνω.Το αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσει και αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολα.Πασπαλίζουμε και με λίγη άχνη και σερβίρουμε σε κομμάτια.Είναι ένα πολύ γευστικό γλυκάκι.Εγώ όταν δουλεύω το βούτυρο με την ζάχαρη ρίχνω μέσα και μια χούφτα καρύδια και δίνουν μία άλλη γεύση στο γλυκό.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΙΤΑΜ
ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ 'Η ΟΣΟ ΣΗΚΏΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ
1/2 ΦΛ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΙΤΑΜ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΡΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΄ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΥΜΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΛΗΡΎΝΕΙ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΠΆΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ.
ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟ ΦΎΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΛΥΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.
ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΑΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ.

ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20ΛΕΠΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ.

ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΓΛΥΚΕΙΑ (Η ΑΝΘΟΤΥΡΟ)
2 ΑΥΓΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΦΩΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.ΚΟΛΛΗΣΑ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΗΡΑΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΥΣ 180ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΕ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΣΑΛΑΤΑ


4-5 ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ Ή ΝΤΑΚΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΑ ΝΤΑΚΟΣ)
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΦΕΤΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ)
ΡΙΓΑΝΗ ΑΛΑΤΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες τα παξιμαδάκια.Ψιλοκόβουμε από πάνω τις ντομάτες (σε πολύ μικρά κομματάκια), αλατίζουμε και στην συνέχια θρίβουμε την φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.Ρίχνουμε με την χούφτα μας λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το λαδάκι μας.
Είναι πάρα πολύ εύκολη και αρέσει πολύ και στα παιδιά. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσι.