Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΤΑΤΑ
5 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΕΤΟΥΛΕΣ (ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΏ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ)
300 ΓΡΑΜ. ΓΚΟΥΝΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΆ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΛΙΓΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΕΒΑΠΟΡΕ


Λοιπόν....... να μια ακόμη νόστιμη πίτα με αρκετά λαχανικά για να τρώνε και τα παιδάκια μας που δυσκολεύονται να τα βάλουν στο διαιτολόγιο τους. Πολύ εύκολη συνταγή και πολύ απλή. Ξεκινάμε λοιπόν. Βάζουμε πάντα λαδόκολλα στο ταψάκι μα για να μην κολλήσει η πίτα .Αποφεύγουμε τα παραπανίσια λάδια βούτυρα κλπ. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (ας με συγχωρέσει ο κ. Δημήτρης μου που είναι από τα έτοιμα και όχι σπιτικό).Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε σε κυβάκια το Μπέικον και το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο στο δικό του λίπος,μετά ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μας να σωταριστούν και αυτά.Δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου λάδι. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ταψάκι μας φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα. Στον τρίφτης (στην πιό χοντρή πλευρά) τρίβουμε την πατάτα και την απλώνουμε και αυτή στο ταψάκι μας.
Τέλος κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα αυγό και λίγα φρέσκο πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα μας. Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλο σφολιάτας ο χαράζουμε το αλείφουμε με το αραιωμένο εβαπορέ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Αυτή είναι μία νοστιμότατη πιτούλα για όλους όσους λατρεύουν τα λαχανικά.
Θα χρειαστούμε!!
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας.
2-3 χρωματιστες πιπεριές (κίτρινη-πορτοκαλί-κόκκινη)
1 ντομάτα
1 μέτριο κρεμύδι
1 κουτί μανιτάρια ή εάν έχετε την δυνατότητα
προτιμήστε φρέσκα από την αγορά σε αντίστοιχη ποσότητα.
200-300 γραμμάρια χοντροτριμμένο Γκούντα ή Μιλνερ
Αλατάκι
Φρεσκο τριμμένο πιπέρι
σισαμάκι

Ξεκινάμε πλένοντα πολύ καλλά όλα μας τα λαχανικά και κόβοντας τα σε ροδέλες μισού εκατοστού στο πάχος περίπου τις πιπεριές,το κρεμύδι και σε μικρά κυβάκια την ντομάτα .Καθαρίζουμε τα μανιταράκια μας και τα κόβουμε και αυτά σε φετούλες εκτός και εάν είναι κονσέρβα οπότε απλώς τα ξεπλένουμε και τα ανακατέυουμε με τις πιπεριές μας σε ένα μπόλ.Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ταψάκι μας που το έχου με στρώσει με λαδόκολλα και απλώνουμε στην μέση και κατά μήκος τα λαχανικά όπως στην φωτογραφία.
a href="http://1.bp.blogspot.com/_lriOQvvP0aw/SXn_JvGr7YI/AAAAAAAAAKM/cXQPIRoI1G8/s1600-h/DSC00031.JPG">
Ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά το χοντροτριμένο τυρί μας τρίβοντας και λίγο φρέσκο πιπέρι πάνω από αυτό και διπλώνουμε την σφολιάτα μας ώστε να γίνει ένα ρολό. Για κολλήσει η μία πλευρά με την άλλη βάζουμε βρέχουμε με λίγο νερό.
Την επιφάνεια της πίτας μπορούμε να την περάσουμε με αυγό αλλά εγώ προτιμώ να αραιώνω λίγο εβαπορέ και να την περνάω με ένα πινέλο .Τέλος ρίχνουμε μπόλικο σησάμι στην επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνουμε στου 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

(Η φωτογραφία δείχνει την πίτα μας μισή γιατί κάποιος πεινούσε πάρα πολύ και δεν τον προλάβαμε!!!! Την επόμενη φορά θα την φωτογραφίσουμε ολόκληρη και θα την αλλάξουμε στην συνταγή μας.)


Καλή σας όρεξη.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ

.
Το γλυκάκι αυτό το φτιάξαμε για πρώτη φορά με την Γαβριέλα και για τον λόγο αυτό το ονομάσα έτσιΛοιπόν είναι σίγουρα το πιό απλό και εύκολο γλυκάκι που φτιάξατε ποτέ.
θα χριαστείτε:

1 πακέτο ζυμη σφολιάτα
ΝΟΥΤΕΛΑ (Η λατρεία των παιδιών)
Ζάχαρη άχνη

Απλώνουμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα στο ταψάκι μας στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολα.Μέ ένα πινέλο βράχεουμε όλο το φύλλο.Κατά διαστηματα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού Νουτέλα ή άλλη σοκολάτα της αρεσκείας μας.Απλώνουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας από πάνω μαι με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα όπως στην φωτοφραφία.
Πατάμε με ένα πηρουνάκι στα σημεία που κόψαμε ττετραγωνάκια για να μην ανοίξουνε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το ταψάκι μας πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!!!!